-2 кг мідый,
-50 г сметанкавага масла,
-2 cт. лыжкі смятаны,
-1 л вады,
-1 цыбуліна,
-дробка шафрана,
-соль,
-чорны перац,
-1 cт. лыжка воцату,
-100 г шпінату
Старанна прамыць мідыі, карыстаючыся шчоткай, у некалькіх водах. Прыпусціць дробна нарэзаную цыбулю у 25 г сметанкавага масла, туды ж пакласці мідыі, змешваючы, каб яны змяшаліся з цыбуляй і маслам. Тушыць некалькі хвілін, зачыніўшы вечкам. Адабраць лісцікі шпінату, вымыць іх, даць сцячы вадзе і асобна прыпусціць у пакінутым сметанкавым масле, накрыўшы вечкам. Выняць мідыі з рондаля, уварыць адвар на 3/4 і асцярожна зліць яго ў іншы рондаль, пакінуўшы пясок, калі ён ёсць. Зліты адвар пасаліць, паперчыць, дадаць шафран, воцат і смятану, ўзбіць. Выняць мякаць з ракавін, пакласці на змазаную сметанкавым маслам бляху спачатку шпінат, а потым мяса мідый і заліць падрыхтаванай сумессю. Запякаць у духавай шафе некалькі хвілін.
|