-500 г рыбы,
-3 цытрыны,
-7 ст. лыжак рысу,
-500 мл смятаны,
-2 л вады,
-зеляніна пятрушкі
Рыс адварыць амаль да поўнай гатовасці, рысавы адвар зліць, а рыс выкласці на талерку і адставіць. Рыбу пачысціць, разрэзаць на кавалачкі, пакласці у рондаль, заліць рысавым адварам і адварыць. Кавалачкі рыбы выняць і пакінуць. У рыбны булён дадаць смятану і давесці да кіпення, але не кіпяціць. Затым у булён дадаць кавалачкі варанай рыбы і рыс. Праварыць пры слабым кіпенні на працягу 2-3 хвілін. Цытрыны ачысціць ад лупіны і парэзаць нажом на лустачкі. Зеляніну пятрушкі дробна нарэзаць. Суп разліць па талерках і дадаць туды лустачкі цытрыны і зеляніны пятрушкі.
|