-2 банана,
-2 яблыка,
-2 памідора,
-250 г спагецці,
-8 ст. лыжак смятаны,
-100 г сыра,
-6 ст. лыжак зялёнага кансерваванага гарошку,
-100 г грэцкіх арэхаў,
-1 цытрына,
-соль,
-чорны і чырвоны молаты перац,
-зеляніна пятрушкі.
Спагецці адварыць у падсоленай вадзе да гатовасці, ваду зліць, спагецці астудзіць. Бананы, яблыкі і памідоры старанна вымыць. Бананы ачысціць ад лупіны і нарэзаць кружочкамі. Яблыкі разрэзаць на палоўкі і выдаліць асяродак. Палоўкі ачысціць ад лупіны і нарэзаць долькамі. Памідоры нарэзаць кружочкамі. Зялёны гарошак адкінуць на друшляк і даць сцячы вадкасці. Сыр нарэзаць буйнай саломкай. Пакласці ўсе кампаненты ў салатніцу і акуратна перамяшаць. Грэцкія арэхі ачысціць ад шкарлупіны і, падзяліўшы ядры на палоўкі, злёгку абсмажыць на патэльні. Прыгатаваць соус са смятаны, соку, выціснутага з цытрыны, солі і перцу. Перад падачай да стала салату ўпрыгожыць зелянінай пятрушкі і палоўкамі ядраў грэцкіх арэхаў. Соус падаць асобна.
|