(Карэйская кухня)
-10 г крэветак,
-40 г кансерваванага зялёнага гарошку,
-45 г свежых агуркоў,
-36 г крухмалу,
-20 г соевага соусу,
-25 г кунжутнага соуса,
-5 г кунжутнага масла,
-5 г воцату.
Крэветкі парэзаць невялікімі долькамі, свежыя агуркі - саломкай, жэле з крухмалу - тонкімі доўгімі палоскамі (ці купіць на кірмашы крухмальную карэйскую лапшу). У салатнік пакласці жэле з крухмалу, паліць яго соусам з воцату, кунжутнага алею, кунжутнага соуса і соевага соусу. На жэле пакласці крэветкі, з бакоў - зялёны гарошак і свежыя агуркі.
|