-1 плод папаі,
-2 плода ківі,
-4 прыгожых ліста зялёнай салаты,
-150 г адвараных ці кансерваваных крэветак,
-2 cт. лыжкі смятаны,
-2 cт. лыжкі слівак,
-1 г. лыжка таматавай пасты,
-0.5 г. лыжкі гарчыцы.
-2 ст. лыжкі цытрынавага соку,
-дробка молатага чырвонага горкага перцу,
-дробка молатага чорнага перцу,
-соль
Злучыць у адной ёмістасці смятану, сліўкі, таматавую пасту, гарчыцу і старанна перамяшаць да утварэння аднастайнай масы. Заправіць сумесь цытрынавым сокам, соллю і перцам і яшчэ раз добра перамяшаць. Гатовы соус пераліць у соуснік і адставіць. Плод папаі вымыць, ачысціць ад лупіны, разрэзаць напалову і выдаліць зерні. Вычышчаную мякаць нарэзаць доўгімі лустамі. Плады ківі вымыць, ачысціць, зняўшы вострым нажом тонкі (наколькі гэта толькі магчыма) пласт лупіны, і разрэзаць кожны вычышчаны плод на чатыры часткі. Лісце зялёнай салаты вымыць, абсушыць і раскласці па адным лісту на кожную парцыённую талерку. Зверху на ліст зялёнай салаты пакласці лусты плоду папаі, дзве чвэртачкі плоду ківі і горку крэветак. Перад падачай да стала паліць складовыя часткі салаты прыгатаваным соусам.
|