-вымя ялавічнае - 1500 г
-смятана - 100 г
-масла сметанкавае - 70 г
-цыбуля рэпчатая (буйная) - 1 шт
-часнык (зубочкі) - 3 шт
-лаўровы ліст - 2 шт
-перац чорны (па густу)
-соль (па густу)
1. Набыць ялавічнае вымя можна як у замарожаным,
так і астуджаным выглядзе.
Рэкамендуецца браць свежае астуджанае вымя
- яно мае ружаваты колер, бывае трохі жоўтага адцення.
Не забудзьцеся ўлічыць,
што вымя моцна уварваецца падчас цеплавой апрацоўкі.
Паколькі ялавічнае вымя з'яўляецца хутка псуючымся прадуктам,
рыхтаваць пераважна адразу пасля куплі.
2. Старанна прамыць вымя халоднай вадой,
разрэзаць на кавалкі сярэдняга памеру.
Варта замачыць на некалькі гадзін прамытыя кавалкі,
перыядычна змяняючы ваду.
3. Па заканчэнні пару гадзін варта нагрэць ваду на пліце
і па меры закіпання дадаць лаўровы ліст, соль і часнык.
У кіпячую ваду апусціць прамытыя кавалачкі ялавічнага вымя.
Па меры з'яўлення пены выдаліць яе лыжкай.
Варыць на працягу пары гадзін на слабым агні.
4. Калі вымя стане мяккім, паставіць астываць.
Тым часам нарэзаць цыбулю паўколамі
і трохі абсмажыць у сметанкавым масле.
5. Астыўшае вымя нарэзаць невялікімі кавалачкамі
і злёгку абсмажыць на патэльні.
Дадаць ужо падсмажаную цыбулю, перац.
Патушыць пару хвілін, увесці смятану
і пакінуць стамляцца на слабым агні,
накрыўшы вечкам, каля 10 хвілін.
Для тушэння можна выкарыстоўваць каровіна суцэльнае малако
- густ будзе больш малочны.
Тушанае вымя са смятанай выдатна
спалучаецца з адваранай гароднінай, зялёным гарошкам,
бульбяным пюрэ, грыбамі, макароннымі вырабамі і рознымі крупамі.
|