Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з субпрадуктаў

    ЯЛАВІЧНАЕ ВЫМЯ СА СМЯТАНАЙ

    -вымя ялавічнае - 1500 г

    -смятана - 100 г

    -масла сметанкавае - 70 г

    -цыбуля рэпчатая (буйная) - 1 шт

    -часнык (зубочкі) - 3 шт

    -лаўровы ліст - 2 шт

    -перац чорны (па густу)

    -соль (па густу)

    1. Набыць ялавічнае вымя можна як у замарожаным,

    так і астуджаным выглядзе.

    Рэкамендуецца браць свежае астуджанае вымя

    - яно мае ружаваты колер, бывае трохі жоўтага адцення.

    Не забудзьцеся ўлічыць,

    што вымя моцна уварваецца падчас цеплавой апрацоўкі.

    Паколькі ялавічнае вымя з'яўляецца хутка псуючымся прадуктам,

    рыхтаваць пераважна адразу пасля куплі.

    2. Старанна прамыць вымя халоднай вадой,

    разрэзаць на кавалкі сярэдняга памеру.

    Варта замачыць на некалькі гадзін прамытыя кавалкі,

    перыядычна змяняючы ваду.

    3. Па заканчэнні пару гадзін варта нагрэць ваду на пліце

    і па меры закіпання дадаць лаўровы ліст, соль і часнык.

    У кіпячую ваду апусціць прамытыя кавалачкі ялавічнага вымя.

    Па меры з'яўлення пены выдаліць яе лыжкай.

    Варыць на працягу пары гадзін на слабым агні.

    4. Калі вымя стане мяккім, паставіць астываць.

    Тым часам нарэзаць цыбулю паўколамі

    і трохі абсмажыць у сметанкавым масле.

    5. Астыўшае вымя нарэзаць невялікімі кавалачкамі

    і злёгку абсмажыць на патэльні.

    Дадаць ужо падсмажаную цыбулю, перац.

    Патушыць пару хвілін, увесці смятану

    і пакінуць стамляцца на слабым агні,

    накрыўшы вечкам, каля 10 хвілін.

    Для тушэння можна выкарыстоўваць каровіна суцэльнае малако

    - густ будзе больш малочны.

    Тушанае вымя са смятанай выдатна

    спалучаецца з адваранай гароднінай, зялёным гарошкам,

    бульбяным пюрэ, грыбамі, макароннымі вырабамі і рознымі крупамі.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з субпрадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (18.06.2015)
    Праглядаў: 317 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar