-ялавічнае вымя - 1 кг,
-яйкі - 2 шт.,
-цыбуля,
-часнычок,
-соль,
-перац,
-мякіш батона,
-паніровачныя сухарыкі.
Вымя трэба прамыць пад праточнай вадой, папрамакаць яго сурвэткай
і пакласці у маразільную камеру, каб трохі падмерзла.
Звычайна вымя прамываюць у цёплай вадзе
і падвяргаюць вымочванню на 10, 12, 24 гадзіны.
Вымя падмерзла і можна прыступаць да падрыхтоўкі.
Рэжам прадукт на кавалкі і перакручваем на мясасечцы
з мякішам батона, цыбуляй і часныком.
Батон вымочваць не трэба ён убярэ ў сябе лішнюю вадкасць фаршу.
У гатовую масу дадаем яйкі, соль і перчык.
І ставім фарш у халадзільнік.
Там ён трохі застыне і з яго будзе лягчэй фармаваць
і рыхтаваць нашы катлеты.
Пасля таго як вымя вымачылася шматлікія аддаюць перавагу
яго адварваць.
Лічыцца, што з адваранага ялавічнага вымя
атрымліваюцца стравы смачнымі і далікатнымі.
Так што можна і ў катлеты перакруціць адваранае вымя.
Вымя павінна варыцца гадзіны 3-4.
Галоўнае, каб яно было мяккім і трохі пругкім.
Нашы катлеткі павінны атрымацца смачнымі,
і для гэтага прыгатуем сумесь з паніровачных сухарыкаў
і дробна нарэзанага часныку. Фарш астыў.
І можна прыступаць да фармавання катлет.
Робім гэта хутка і ўпэўнена. Інакш ён растане
і будзе вадкаватым.
Сфармаваныя катлеткі абвальваем
у часнычна-паніровачных сухарыках і і смажым на патэльні.
Перакладаем у рондальчык, дадаем кіпячонай вады і тушым.
Я часам іх не тушу. А падсмажваю да гатовасці пад вечкам.
У канцы можна пакласці лаўровы лісточак.
Катлеты атрымаліся далікатнымі, духмянымі і смачнымі.
Іх можна спалучаць з бульбяным пюрэ.
Паспрабуйце, не пашкадуеце.
Упэўнена, што страва стане любімай у вашай сям'і.
|