-вымя ялавічнае - 1 кг
-бульба - 4-5 шт
-гарбуз - 500 г
-салодкі перац - 1 шт
-перац чылі - 1 шт
-цыбуліна буйная - 1 шт
-груша - 100 г.
-сліва - 100 г.
-смятана - 2-3 ст.л.
-цукар - 1 ст.л.
-соль
-прыправы
-пшанічная мука - 1 ст.л.
-крухмал - 1 ст.л.
-масла сметанкавае - 50 г
Вымя ялавічнае мыем, выразаем ўсё лішняе, рэжым на кавалкі 5х5 см,
кладзем у чару, заліваем кіпенем, солім.
Ставім гатавацца, рэжым "Мяса" 0,7б 40 хвілін.
Пакуль рыхтуецца мяса, чысцім і рэжам гародніну (увогуле, якая ёсць:
гарбузы і кабачкі і г.д.), галоўнае памер - прыкладна 1 х1 см,
можна 1,5 х1,5 см. Пажадана перчык чылі, але насенне выдаліць.
Цыбуліну 1 вялікую ці пару сярэдніх рэжам такімі ж кубікамі,
кладзем на цыбульныя кубікі муку і крухмал
і пераціраем іх з вобмешкай. Грушу і сліву рэжам такімі ж кубікамі 1:1.
Дастаем гатовае вымя, астуджаем, рэжам на такія ж кубікі.
Пакідаем 50 мл адвара. У яго кладзем бульбачку,
цыбулю у прысыпцы, далей вымя, далей астатнюю гародніну
(якая ёсць), соль, прыправы, смятану, садавіну, цукар, масла.
Пажадана захаваць паслядоўнасць пластоў.
Зачыняем вечка і клапан. Рэжым "Гародніна" 0,7б 20 хвілін.
Чакаем спуску ціску, адчыняем, змешваем, пакідаем на 10-15 хвілін.
Замест смятаны можна ўзяць любы соус.
|