-язык – 40 г
-сэрца – 45 г
-ныркі ялавічныя – 45 г
-вымя – 35 г
-косці мясныя – 125 г
-цыбуля рэпчатая – 45 г
-агуркі салёныя – 30 г
-каперсы – 10 г
-масліны – 10 г
-тамат-пюрэ – 20 г
-масла сметанкавае – 10 г
-смятана – 25 г
-цытрына - 1/12 шт.
-зеляніна – 5 г
-соль.
Цыбулю нашаткаваць і спасераваць на смятанкавым масле,
дадаць тамат-пюрэ і працягваць пасераваць 5-8 хвілін.
Салёныя агуркі ў залежнасці ад гатунку апрацаваць розна.
У кіпячы булён пакласці гарнір: цыбулю, агуркі, каперсы, алівы,
а таксама вараныя мясныя прадукты - язык, сэрца і інш. (лустачкамі)
і спецыі і варыць 5-10 хвілін.
У канцы варкі ў салянку дадаць соль і смятану.
У талерку з салянкай пакласці масліны, лустачку цытрыны, зеляніну
і падаць іх асобна.
|