-вымя (сырое) - 1 кг
-корань - 50 г
-цыбуля- 50 г
-мука - 30 г
-яйкі - 1 шт.
-вада - 60 г
-соль (для льезона) - 1 дробка
-сухары - 100 г
-тлушч - 50 г
-гарнір - 750 г
-масла сметанкавае - 50 г
-агурок - 250 г
-ці памідоры - 250 г
-соль - па густу
-спецыі - па густу
Ялавічнае вымя буйным кавалкам (1 кг) заліваем гарачай вадой
і варым да мяккасці з карэннямі і цыбуляй,
спецыямі і соллю, астуджаем.
Пасля гэтага вымя наразаем на кавалкі, паніруем ў муце,
змочваем у льезоне (сумесь яйкаў, вады і солі),
ізноў паніруем ў сухарах і смажым на патэльні з тлушчам.
Падаём са смажанай бульбай, агуркамі ці памідорамі,
паліваем сметанкавым маслам.
|