-вымя – 1 кг
-сметанкавае масла - 2-3 ст.л.
-бульба - 1.5 кг
-цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-тамат-пюрэ - 2 ст.л.
-салодкі перац - 2 шт.
-часнык - 2 зубчыка
-булён - 2 шклянкі
-морква (корань) - 1 шт.
-пятрушка (корань) - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-соль - па густу
-перац - па густу
-лаўровы ліст - па густу.
Зваранае астуджанае вымя наразаюць кавалачкамі,
смажаць на добра разагрэтым сметанкавым масле,
кладуць у сатэйнік ці рондаль, дадаюць палову злёгку абсмажанай,
нарэзанай саломкай рэпчатай цыбулі,
прамыты нарэзаны кавалачкамі салодкі (балгарскі) перац
і пасераваны тамат-пюрэ, лаўровы ліст,
вычышчаны нарэзаны часнык,
кладуць другую палову абсмажанай цыбулі,
заліваюць булёнам і тушаць да гатовасці.
Падаюць на стол з адваранай бульбай, бульбяным пюрэ
і іншым гарнірам.
|