Асноўная харчовая каштоўнасць субпрадуктаў - бялкі, якія не адрозніваюцца ад бялкоў мяса. Вымя - гэта недарагі субпрадукт, які пры правільнай падрыхтоўцы можа быць асновай смачных і сытных страў.
-вымя - 500 г
-морква - 1 шт.
-корань пятрушкі - 1 шт.
-цыбуля - 1 шт.
-соус таматавы - па густу
-зеляніна пятрушкі ці кропу - 1 ст. лыжка
-лаўровы ліст - па густу
-перац чорны гарошкам - па густу
-соль - па густу
Вымя прамыць, заліць халоднай вадой на 3 гадзіны.
Перакласці вымя ў збанок, заліць кіпенем, каб ён толькі затуляў вымя,
у духоўцы давесці да кіпення, выдаліць пену.
Рэпчатую цыбулю і карэнні парэзаць, дадаць у збанок,
тушыць на слабым жару.
За гадзіну да канчатка дадаць соль і спецыі.
Гатовае вымя нарэзаць лустачкамі, заліць таматавым соусам
і прагрэць у ім.
Падаць вымя з адваранай бульбай
і пасыпаць здробненай зелянінай пятрушкі ці кропу.
|