-500 г вымя
-1 морква
-1 корань пятрушкі
-1 цыбуліна
-таматавы соус -1 ст. лыжка здробненай зеляніны пятрушкі
ці кропу
-лаўровы ліст
-чорны перац гарошкам
-соль
Прамыць вымя. Халоднай вадой на 3 гадзіны заліць.
Вымя перакласці ў збанкі, кіпенем заліць, каб вымя ён толькі затуляў,
давесці да кіпення ў духоўцы, пену выдаліць.
Карэнні і рэпчатую цыбулю парэзаць і ў вымя ў збанку дадаць.
Тушыць у духоўцы на слабым агні.
Соль і перац дадаць у вымя ў збанку за гадзіну да канчатка варкі.
Гатовае вымя ў збанку трэба нарэзаць лустачкамі,
таматавым соусам заліць і ў ім прагрэць.
Адвараную бульбу падаць на гарнір, здробненай зелянінай кропу
ці пятрушкі пасыпаць.
|