-вымя – 700 г
-рыс - 2 шклянкі
-масла сметанкавае - 2 ст.л.
-цукар - 1 г.л.
для варкі вымя:
-морква - 1 шт.
-пятрушка (корань) - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-соль - па густу
-перац - па густу
-лаўровы ліст - па густу.
Варанае вымя, нарэзанае невялікімі кавалачкамі, тушаць у сатэйніку
ці рондалю 10 хвілін з даданнем булёна і цукру, кладуць перабраны
і прамыты рыс, тушаць да гатовасці рысу,
запраўляюць разагрэтым сметанкавым маслам
і дадаюць цёртыя яблыкі.
Для гэтай стравы замест рысу можна выкарыстоўваць пярловыя
ці пшанічныя крупы.
|