-125 г вымя,
-10 г карэнняў і цыбулі для варкі,
-75 г соусу,
-150 г гарніру,
-лаўровага ліста,
-перцу гарошкам
Каровіна вымя вымыць, разрэзаць на кавалкі вагой 1-1,5 кг,
вымачыць у халоднай вадзе на працягу 3-5 гадзін,
пасля чаго парыць да мяккасці ў вадзе з карэннямі і цыбуляй,
гэтак жа, як "Ялавічына адвараная" .
Вымя нарэзаць шырокімі лустамі таўшчынёй 1 см,
заліць соусам цыбульным з карнішонамі (пікантным)
ці таматавым з грыбамі і пракіпяціць.
Падаць вымя разам з соусам і адваранай бульбай
ці з рассыпістай рысавай, пшанічнай ці ячнай кашай.
|