-вымя - 1 кг,
-морква - 3-4 шт.,
-рэпа - 2 шт.,
-цыбуліна - 1 шт.,
-бульба - 4 -5 шт.,
-смятана - 1 1/2 шклянкі,
-лаўровы ліст,
-соль - па густу
-перац гарошкам - па густу.
Вымя прамыць, нарэзаць на кавалкі, заліць халоднай вадой,
дадаць соль, перац, лаўровы ліст і варыць да гатовасці.
Зваранае вымя нарэзаць кубікамі (1 см),
паскладаць у збанкі разам з нарэзанай гароднінай,
заліць напалову булёнам
і тушыць у духоўцы да размякчэння гародніны.
За 10-15 хвілін да канчатка тушэння дадаць у збанкі смятану.
|