-вымя – 500 г
-морква - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-салодкі перац (чырвоны) - 1 шт.
-памідор - 1 шт.
-смятана - 2 ст.л.
-мука,
-тлушч - па густу
-чорны перац (молаты) - па густу
-соль - па густу.
Вымя ачысціць ад плёнак і вымачыць на працягу 6-8 гадзін.
Затым парэзаць на кавалачкі, запаніраваць у муце,
пасля чаго абсмажыць на тлушчы ці алеі.
У глыбокі посуд выкласці пластамі: вымя, моркву,
нацёртую на буйнай тарцы, здробненую рэпчатую цыбулю,
салодкі перац, нарэзаны саломкай, памідор,
нарэзаны тонкімі кружочкамі, ізноў вымя і г. д.
Выкладзеныя вымя і гародніну паперчыць, пасаліць,
дадаць трохі вады і смятаны.
Посуд паставіць у духоўку на 40-45 хвілін.
Падаць да стала ў гарачым выглядзе.
|