Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з субпрадуктаў

    ВЫМЯ З МОРКВАЙ І САЛЕРАЙ У СОУСЕ

    -вымя – 500 г

    - цыбуля рэпчатая - 1 шт.

    -морква - 1 шт.

    -пятрушка (корань) - 1 шт.

    -салера (корань) - 1 шт.

    -пятрушка (зеляніна) - 1 ст.л.

    -кроп (зеляніна) - 1 ст.л.

    -лаўровы ліст - 2-3 шт.

    -перац чорны (гарошак) - 3-5 шт.

    -соль - па густу

    для грыбнага соусу:

    -булён грыбны - 1 шклянка

    -булён мясны - 1 шклянка

    - цыбуля рэпчатая - 2 шт.

    -шампіньёны - 5-6 шт.

    -мука - 1 ст.л.

    -масла сметанкавае - 2-3 ст.л.

    -соль - па густу.

     

    Каровіна вымя добра прамыць, разрэзаць на кавалкі,

    замачыць у халоднай вадзе на 3-5 гадзін,

    а потым варыць на вельмі слабым агні

    да мяккасці на працягу 3-4 гадзін,

    дадаўшы вычышчаную і дробна нарэзаную цыбулю,

    моркву і карэнні, лаўровы ліст і перац гарошкам.

    Затым вымя выняць і нарэзаць лустачкамі,

    а булён працадзіць і выкарыстоўваць для падрыхтоўкі соусу.

    У парцыённыя збанкі пакласці кавалачкі вымя,

    заліць іх грыбным соусам, паставіць у духоўку

    і стамляць пры слабым кіпенні 5-10 хвілін.

    Гатовую страву пасыпаць зелянінай

    і падаць гарачай з гарнірам з бульбянога пюрэ

    ці рассыпістага рысу.

    Падрыхтоўка грыбнага соусу: грыбы добра прамыць,

    заліць халоднай вадой і варыць каля паўгадзіны.

    Затым выняць і нарэзаць невялікімі лустачкамі,

    а булён працадзіць.

    Цыбулю пачысціць, спаласнуць, здрабніць

    і падсмажыць у разагрэтым масле да светла-жоўтага колеру.

    Муку падрумяніць у растопленым масле да крэмавага адцення,

    развесці невялікай колькасцю цёплага працэджанага булёна,

    у якім варылася вымя, і старанна расцерці,

    каб не было камячкоў.

    У кіпячы грыбны адвар ўліць астатні гарачы булён,

    у якім варылася вымя,

    дадаць мучную запраўку, цыбулю і грыбы,

    добра перамяшаць і варыць на працягу 10-15 хвілін.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з субпрадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (30.01.2015)
    Праглядаў: 293 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar