(Чувашская кухня)
-200 г вымя,
-20 г цыбуля рэпчатая,
-6 г мукі,
-20 г морквы,
-300 г бульбы,
-20 г тлушчу,
-1 яйка,
-100 г малака,
-10 г сметанкавага масла,
-спецыі,
-соль.
Апрацаванае вымя добра прамыць, нарэзаць кавалкамі па 50-60 г,
заліць халоднай вадой і сварыць да паўгатовасці, затым зліць ваду,
заліць ізноў гарачай вадой, дадаць рэпчатую цыбулю, моркву, соль,
лаўровы ліст і варыць, пакуль вымя не стане мяккім.
Гатовае вымя нарэзаць па 2-3 кавалачка на порцыю,
запаніраваць у муце і абсмажыць на патэльні з тлушчам
з усіх бакоў да ружовай скарыначкі.
На дно каганца пакласці палову абсмажанай да паўгатовасці
і нарэзанай вялікімі кубікамі бульбы,
заліць узбітым яйкам з малаком
і запекчы ў смажыльнай шафе на працягу 20-25 хвілін.
Гатовую страву паліць растопленым сметанкавым маслам
і падаць у тым жа каганцу, у якім яно рыхтавалася.
|