Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя мясныя стравы

    АДБІЎНЫЯ КАТЛЕТЫ СА СВІНІНЫ З ДВУМА СОУСАМІ

    -свініна (карэйка з 8 рэбрамі) - 700 г

    -аліўкавае масла - 2 ст. л

    -перац чорны молаты

    -соль

    Для таматна-мятнага соусу:

    -памідоры - 2 шт.

    -воцат яблычны - 1 г. л

    -цукар - 2 г. л

    -цыбуля-парэя - 1/2 сцябла

    -мята сечаная - 2 ч. л

    -соль

    Для вінна-гарчычнага соусу:

    -мука пшанічная - 3 г. лыжкі

    -віно белае сухое - 1 шклянка

    -булён мясны - 2/3 шклянкі

    -гарчыца з зернямі - 3 г. л

     

    Свіную карэйку разрэжце па шырыні косткі на 8 катлет. Зачысціце костачкі, мякаць, зрэзаўшы пры неабходнасці лішні тлушч, злёгку адбіце. Катлеты смажце на алеі пры моцным агні да утварэння румянай скарыначкі, затым паменшыце нагрэў і давядзіце катлеты да гатовасці, пасаліце, паперчыце, зніміце з патэльні і захоўвайце ў цяпле. Для таматна-мятнага соусу памідоры апарце, зніміце скурку і, разрэзаўшы напалову, выдаліце насенне, мякаць дробна нарэжце. На патэльню, у якой смажылася мяса, пакладзіце памідоры, дробна нарэзаную цыбулю і цукар, абсмажвайце, памешваючы, некалькі хвілін. Уліце воцат, пасаліце і прагрэйце 5-7 хвілін. Мяту дадайце ў соус перад самай падачай. Для вінна-гарчычнага соусу муку падсушыце на сухой патэльні без змены колеру, злёгку астудзіце і ўліце, памешваючы віно і булён. Варыце соус да загусцення, затым падмяшайце гарчыцу. Пры падачы вінна-гарчычны соус наліце ў цэнтр стравы, пакладзіце катлеты па 2 штукі на порцыю, вакол падліце таматна-мятны соус. Гарніруйце адваранай бульбай ці чыпсамі з бульбы, свежай гароднінай і зелянінай.

    Катэгорыя: Галоўныя мясныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (28.06.2014)
    Праглядаў: 120 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar