-1 кг грудзінкі,
- соль,
-тлушч для пячэння.
Мяса цэлым кавалкам адбіць, саліць яго не варта. Патэльню моцна разагрэць і, паклаўшы на яе тлушч і мяса, засунуць у моцна разагрэтую печ. Уся складанасць падрыхтоўкі ростбіфа складаецца ў тым, што мяса павінна адразу засмажыцца з усіх бакоў і на ім павінна ўтварыцца румяная хрумсткая скарыначка. Смажыць 10 хвілін, пасля чаго пасаліць і, часта паліваючы вылучыўшымся сокам, працягваць пячэнне яшчэ 15 хвілін ужо на невялікім агні. Гатовае мяса павінна ўсярэдзіне застацца сакавітым і ружовым. Падаваць ростбіф варта цэлым кавалкам.
|