-выразка (тоўсты ці тонкі край) - 1 кг
-масла топленае - 60 г
-масла сметанкавае - 20 г
-цыбуля рэпчатая - 80-100 г
-мука пшанічная - 20 г
-яйка - 4 шт.
Прамытае і вычышчанае ад плёнак мяса разрэжце папярок валокнаў на 4 парцыённых кавалка. Адбіце мяса і надайце круглую форму таўшчынёй 1,5-2 см. Пасыпце мукой, пасаліце непасрэдна перад смажаннем. Нарэзаную кольцамі цыбулю падсмажце ў тлушчы, затым зніміце з патэльні. На пакінутым пасля цыбулі моцна разагрэтым тлушчы абсмажце біфштэксы да румянай скарыначкі (па 3-4 хвіліны з кожнага боку), паменшыце нагрэў і давядзіце мяса да неабходнай ступені гатовасці. Асобна з яйкаў прыгатуйце на масле яечню. Выкладзіце на парцыённую патэльню ці на талерку гатовыя біфштэксы, вакол раскладзіце смажаную цыбулю. Зверху на кожны біфштэкс пакладзіце па 1 смажанаму яйку. Падавайце біфштэксы з гарнірам з бульбы і гародніны.
|