-цыбуля рэпчатая - 25 г
-ялавічына - 200 г мякаці
-яйка - 1 шт.
-хлебныя дробкі - 100 г
-вада халодная ці малако - 2 ст. лыжкі
-соль
-перац молаты
-мука пшанічная для паніравання
-алей - 40 г
-масла сметанкавае - 40 г
-зеляніна кропу дробна сечаная - 2 ст. лыжкі
Цыбулю ачысціце, здрабніце, абсмажце з часткай алею без змены колеру. Ялавічыну пасечыце. Цыбулю, ялавічыну, яйка, хлебныя дробкі, малако, соль, перац злучыце і добра перамяшайце. З атрыманай масы сфармуйце пляскатыя шарыкі, абкачайце іх у муце. Абсмажце біфштэксы ў разагрэтым алеі абапал на працягу некалькіх хвілін, затым паменшыце нагрэў і давядзіце вырабы да гатовасці. Сметанкавае масла ўзбіце з сечаным кропам, вытрымайце ў халадзільніку. Пры падачы зверху на біфштэксы пакладзіце па кавалачку масла з кропам, гарніруйце смажанай цыбуляй, свежай гароднінай, варанай спаржай.
|