-мякаць ялавічыны (выразка) - 300 г
-цыбуля рэпчатая - 1/2 галоўкі
-алей аліўкавы - 4 ст. лыжкі
-зеляніна базіліка сечаная - 1 ст. лыжка
-зеляніна шалвеі сечаная - 1 ст. лыжка
-алей - 2 ст. лыжкі
-перац чорны гарошкам здробнены - 1 г. лыжка
-соль - па густу
Цыбулю дробна пасечыце, злучыце з аліўкавым алеем. Ялавічыну нарэжце парцыённымі кавалкамі, злёгку іх адбіце, натрыце здробненым перцам і зелянінай, вышмаруйце сумессю аліўкавага алею з цыбуляй і пастаўце ў халадзільнік на 12 гадзін. Падрыхтаванае мяса пасаліце, абсмажце на алеі. Падавайце біфштэкс з кетчупам, аформіўшы лустачкамі цытрыны. Гарнір: Салата з радыскай
САЛАТА З РАДЫСКАЙ 3
-радыска - 200 г
- кукуруза кансерваваная - 150 г
-лісце зялёнай салаты - 2 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-гарчыца дыжонская - 2 г. лыжкі
-воцат вінны - 4 ст. лыжкі
-алей - 6 ст. лыжак
-арэшкі кедравыя - 1 ст. лыжка
-спецыі - па густу
Радыску нарэжце лустачкамі, салату нарвіце кавалачкамі, цыбулю нарэжце паўколамі. Кукурузу адкіньце на друшляк. Падрыхтаваныя інгрэдыенты злучыце. Для соусу гарчыцу змяшайце з воцатам, соллю, перцам, цукрам і ўзбівайце, паступова ўліваючы алей. Арэхі абсмажце, дробна пасечыце, дадайце ў соус. Пры падачы салату выкладзіце ў салатнік і паліце прыгатаваным соусам. Можна падаваць да Біфштэкса рэзкага
|