-ялавічына (выразка) - 800 г
-алей - 50 г
-пшанічны хлеб - 8 лустачак
-морква - 250 г
-шпінат - 500 г
-сметанкавае масла - 100 г
-сухое віно чырвонае - 3/4 шклянкі
-молаты чорны перац ,
-соль па густу
Мяса прамыць, абсушыць, нарэзаць парцыённымі кавалкамі таўшчынёй 2 см, злёгку адбіць, пасаліць, паперчыць і абсмажыць на разагрэтым да 150-180 °С алеі да утварэння залацістай падрумяненай скарыначкі. Затым заліць мяса віном і тушыць каля 10 хвілін. Моркву нацерці на буйнай тарцы, шпінат нарэзаць і прыпусціць разам з морквай на сметанкавым масле. Раскласці агароднінную масу на лустачкі хлеба і гарніраваць біфштэксы. Дадаткова можна падаць соус хрэн.
|