-фарш ялавічны - 500 г
-шпік - 80 г
-вяндліна - 100 г
-цыбуля рэпчатая - 3 галоўкі
-корань салеры - 100 г
-зеляніна пятрушкі - 1 пучок
-зеляніна базіліка - 1 пучок
-яблыкі - 6 шт.
-сметанкавае масла - 2 ст. лыжкі
-салодкі перац - 2-3 шт.
-молаты чорны перац ,
-соль па густу
Вяндліну прапусціць праз мясасечку. Палову цыбулі, корань салеры, сала нарэзаць дробнымі кубікамі і разам з вяндлінай і дробна сечанай зелянінай падмяшаць да фаршу. Фарш добра вымесіць, пасаліць, паперчыць, калі неабходна, дадаць трохі вады ці малака. Сфармаваць з фаршу біточкі і абсмажыць на разагрэтай патэльні. Яблыкі ачысціць ад лупіны і асяродку. Палову яблыкаў нарэзаць кружочкамі, абсмажыць на сметанкавым масле. Астатнія яблыкі нацерці на буйнай тарцы. Пакінутую цыбулю нарэзаць кольцамі, салодкі перац - саломкай. Цёртыя яблыкі, цыбулю і перац абсмажыць на сметанкавым масле. Выкласці біфштэксы на талеркі, пакласці на кожны кружочак яблыка, зверху – тушаную гародніну. Гарніраваць смажанай ці адваранай гароднінай.
|