-ялавічына (выразка) - 650 г
-яйка - 4 шт.
-тлушч жывёльны топлены - 40 г
-маргарын ці масла топленае - 20 г
-корань хрэна - 100 г
-бульба
-памідоры свежыя ці кансерваваныя - 200 г
-соль
-перац молаты
-зеляніна (галінкі) - для афармлення
З выразкі пад прамым кутом наразаюць біфштэкс таўшчынёй 20-30 мм, злёгку адбіваюць, пасыпаюць соллю, перцам. Смажаць біфштэкс на патэльні з разагрэтым тлушчам. Як толькі ўтворыцца скарыначка, нагрэў памяншаюць і даводзяць мяса да гатовасці. Гатовасць вызначаюць праколам відэльца – вылучаючыйся пры гэтым сок павінен быць празрыстым. Па жаданні можна прыгатаваць біфштэкс з крывёй - тады сок будзе чырвонага колеру, ці біфштэкс паўсмажаны - так каб у цэнтры мяса заставалася ружовым (пры націску з яго вылучаецца ружовы сок). На разагрэтую патэльню з маргарынам выпускаюць яйкі і смажаць яечню. Соляць толькі бялок, жаўток можна пасыпаць перцам. Корань хрэна чысцяць і труць на буйнай тарцы ці габлююць вострым нажом доўгімі тонкімі палоскамі. Пры падачы біфштэкс укладваюць на талерку, паліваюць мясным сокам (гл. рэцэпт "Свініна смажаная"), гарніруюць смажанай бульбай, памідорамі і габляваным хрэнам. Зверху на біфштэкс кладуць смажанае яйка. Афармляюць галінкай зеляніны.
|