Сапраўдны ангельскі рэцэпт не пакіне абыякавым мясаедаў.
Сакавіты ростбіф выдатна спалучаецца з любым гарнірам
ці будзе папулярным у якасці другой стравы на вашым стале.
-1-1,5 кг мяса без костак (лепш выразка)
-1 ст. л. аліўкавы алей
-5 зубчыкаў часныку, здрабніць
-1 г. л. свежага чабора
-1 г. л. буйнай солі
-1 г. л. чорнага перцу
Прыкладна за 10-15 гадзін мяса неабходна замарынаваць.
Для марынаду змяшайце алей, часнык, чабор, соль
і перац у невялікай місцы.
Цэлы кавалак мяса добранька натрыце марынадам
і шчыльна загарніце ў харчовую плёнку.
У такім выглядзе прыбярыце мяса ў халадзільнік
(не маразільнік!) да падрыхтоўкі.
Каб прыгатаваць ростбіф, разагрэйце духоўку да 300 градусаў.
Мяса разгарніце і выкладзіце ў невялікую жароўню ці маленькую бляху.
Калі марынад застаецца на харчовай плёнцы,
збярыце яго лыжкай і зноў вырабіце на мяса.
Пастаўце жароўню з мясам у духоўку
і запякайце прыкладна па 7 хвілін на кілаграм.
Напрыклад, для кавалка вагай 1,5 кг час падрыхтоўкі 10 хвілін.
Потым выключыце агонь і пакіньце мяса ўсярэдзіне,
не выключаючы духоўку яшчэ хвілін на 20.
Калі вы любіце добра прапражанае мяса,
то проста павялічце час падрыхтоўкі да поўнай гатовасці.
Гатовы ростбіф выміце з духоўкі,
дайце яму ледзь астыць і нарэжце тонкімі лустачкамі.
|