-ялавічына (выразка, тоўсты ці тонкі край) - 1 кг
-соль
-перац молаты
-масла топленае - 100 г
-цыбуля рэпчатая - 30 г
-вяндліна - 150 г
-гарох сушоны - 40 г
-мука пшанічная - 40 г
-булён - 250 г
-яйка - 3 шт.
-зеляніна пятрушкі
Мяса натрыце соллю і перцам.
Зрабіце падоўжны надрэз на ўсю глыбіню кавалка,
разгарніце яго і злёгку адбіце.
Дробна сечаную цыбулю спасеруйце на частцы масла.
Дадайце дробна нарэзаныя вяндліну, зеляніну і вараны гарох,
убіце яйкі.
Добра размяшайце.
Атрыманым фаршам начыніце ростбіф,
краі разрэзу змацуеце шпількамі.
Абсмажце ростбіф на пакінутым масле абапал,
дадайце булён і тушыце да мяккасці.
Выміце ростбіф, а ў ўтварыўшыйся булён дадайце падсушаную муку,
разведзеную часткай булёна,
і, увесь час памешваючы, праварыце на слабым агні.
Працэдзіце. Пакладзіце ў соус мяса, выгрэйце.
Падайце, нарэзаўшы папярок лустачкамі, са смажанай бульбай
ці клёцкамі.
|