-1 кг нетлустай ялавічыны,
-150 г вэнджанага сала,
-100 г рысу,
-100 г смятаны,
-2 яйкі,
-сок паловы цытрыны,
-4-5 долек часныку,
-молаты чорны перац,
-соль.
Ялавічыну разам з вэнджаным салам прапускаюць праз мясасечку. Прамыты рыс злёгку падсмажваюць у невялікай колькасці тлушчу, заліваюць вадой і вараць да гатовасці. Астуджаны рыс дадаюць да молатага мяса, дадаюць тоўчаны часнык, соль, молаты чорны перац, 2 яйкі. З атрыманай масы фармуюць катлеты і абсмажваюць іх абапал у тлушчы. У тлушч, у якім смажыліся катлеты, дадаюць смятану і цытрынавы сок. Паліваюць адвараныя макароны гэтым соусам і падаюць на гарнір да катлет.
|