-600 г мяккай ялавічыны,
-5 долек часныку,
-125 г сметанкавага масла,
-3 яйкі,
-75 г паніровачных сухароў,
-750 г смажанай бульбы,
-1 ст. лыжка зеляніны пятрушкі,
-соль - па густу,
-перац - па густу.
Мяса нарэзаць на кавалкі, адбіць, пасаліць, паперчыць, нацерці часныком, на сярэдзіну пакласці трохі сметанкавага масла. Катлеце надаць форму морквы, памачыць у сумесь яйкаў, малака і мукі, абкачаць у сухарах і змясціць у фрыцюрніцу на 10 - 12 хвілін пры тэмпературы 180. Падаць са смажанай у фрыцюрніцы бульбай, паліць сметанкавым маслам і пасыпаць зелянінай
|