-1 кг нішчымнай мякаці ялавічыны,
- 1 лустачка нішчымнай вяндліны,
-1 лустачка тлустай вяндліны,
-1 сырое яйка,
-мука,
-1 маленькая цыбуліна,
- 1 корань пятрушкі,
-1 корань салеры,
-1 морква,
-50 г сметанкавага масла,
-1/2 цытрыны,
-соль,
-чорны молаты перац.
Мяса прапусціць праз мясасечку разам з вяндлінай, заправіць соллю, чорным молатым перцам, дадаць яйка, усё старанна перамяшаць, сфармаваць катлету, абкачаць у муце. Нацерці на тарцы гародніну, абсмажыць яе і паскладаць унутр катлеты. Катлету абсмажыць з усіх бакоў, дадаць трохі вады, у якой развесці 1/2 гарбатнай лыжкі мукі, зачыніць вечкам і пакінуць на невялікім агні, назіраючы за тым, каб страва не прыгарэла. Гатовую катлету нарэзаць лустачкамі і апырскаць сокам цытрыны. Такой жа выявай рыхтуюць катлету па-п'емонцку, толькі замест гародніннага фаршу ўнутр кладуць цэлае яйка, зваранае ўкрутую.
|