-мякаць ялавічыны - 900 г,
-батон - 225 г,
-морква - 2 шт.,
-яйкі - 3 шт.,
-цыбуля рэпчатая - 3 галоўкі,
-сухары паніровачныя - 100 г,
-масла сметанкавае - 200 г,
-алей- 2 сталовыя лыжкі,
-зеляніна пятрушкі і кропу - 10 г,
-соль,
-перац - па густу.
Моркву ачысціце, нарэжце саломкай і абсмажце на частцы масла. Мякаць ялавічыны прапусціце праз мясасечку, дадайце замочаны ў вадзе батон, яйкі, соль, перац, сечаную цыбулю і моркву. З падрыхтаванай масы сфармуйце аладкі, на сярэдзіну кожнай пакладзіце маленькі кавалачак сметанкавага масла, надайце форму катлет, запаніруйце ў сухарах і абсмажвайце на алеі да залацістага колеру. На гарнір падайце грачаную кашу, аформіце зелянінай.
|