-120 г бараніны,
-20 г грыбоў свежых белых ці шампіньёнаў,
-7 г сала баранавага, ялавічнага топленага ці камбітлушчу жывёльнага,
-8 г масла сметанкавага,
-125 г соуса малочнага,
-5 г яйка (жаўткі),
-8 г сыра,
-50 г соуса чырвонага з мадэрай,
-50 г гарніру,
-перац
З баранавай карэйкі, зачышчанай ад грубых сухажылляў, нарэзаць катлеты з костачкамі па 2 шт. на порцыю, зачысціць іх, злёгку адбіць, пасыпаць соллю, перцам і смажыць да гатовасці на рашотцы над вуглямі ці на патэльні з тлушчам. Наліць на дно пасудзіны, змазанай маслам, трохі малочнага соусу, змяшанага з сырым яечным жаўтком, змясціць на яго смажаныя катлеты, а на іх - смажаныя грыбы. Заліць усё такім жа соусам, пасыпаць цёртым сырам, апырскаць сметанкавым маслам і запекчы ў смажыльнай шафе да утварэння на паверхні соусу скарыначкі. Падаць катлеты у той жа пасудзіне, у якой яны запякаліся. Асобна падаць на талерцы, пакрытай папяровай сурвэткай, смажаную ў фрыцюры бульбу ў форме саломкі, арэшкаў, габлюшкі ці брусочкаў і ў соусніку соус чырвоны з мадэрай.
|