-200 г адваранага мяснога фаршу,
-300 г бульбы, нацёртай на тарцы,
-125 г малака,
-125 г вады,
-1 сырое яйка,
-трохі цёртага сыра,
-дробна нарэзаная зеляніна пятрушкі,
-цёрты мушкатавы арэх,
-сметанкавае масла ці маргарын,
-мука,
-соль,
-чорны молаты перац.
Ваду і малако разагрэць, не даводзячы да кіпення. Бульбу пакласці ў міску, заліць вадой і малаком. Перамяшаць, дадаць мясны фарш, яйка, сыр, пятрушку, соль, перац і мушкатавы арэх. Старанна ўсё перамяшаць і сфармаваць катлеты. Абкачаць іх у муце, падсмажыць у сметанкавым масле да утварэння румянай скарыначкі.
|