-мяса - 500 г,
-яйка (сырое) - 1 шт.,
-яйка варанае - 2 шт.,
-рыс - 25 г,
-зялёная цыбуля - 25 г,
-крапіва - 25 г,
-топленае масла - 50 г,
-мясны булён - 0,5 шклянкі,
-тамат - 1 стал. лыжка ці свежыя памідоры - 2 шт.,
-смятана - 100 г.
Мякаць бараніны прапускаюць праз мясасечку. У фарш дадаюць сырое яйка, чорны перац. Усё старанна змешваюць. Для начыння бяруць адвараны рыс, дробна сякуць з зялёнай цыбуляй, крапівай. Дадаюць соль, чабор молаты, сметанкавае масла. Усё змешваюць. З мяснога фаршу робяць аладкі, на іх кладуць начынне, загортваюць. Катлеты абсмажваюць на патэльні з топленым маслам, перакладаюць у рондаль. Дадаюць мясны булён, лыжку тамата і нарэзаны кольцамі свежы памідор. Рондаль ставяць на слабы агонь на 10 хвілін, накрываюць вечкам. Катлеты падаюць са смятанай. Гарнір - рыс адвараны ці бульба смажаная.
|