-катлеты (карэйка ці грудзінка) цялячыя (12 кавалкаў) – 1 кг,
-соль - 1,25 г. лыжкі,
-мука - 0,25 шклянкі,
-масла сметанкавае - 6 ст. лыжак,
-смятана - 0,75 шклянкі,
-сок цытрынавы - 2 ст. лыжкі.
Кавалкі мяса абкачаць у муце, змяшанай з соллю і перцам, і абсмажыць на слабым агні ў масле (мяса павінна размягчыцца, але не набыць карычневага колеру). Затым выняць на талерку. У патэльню ўліць смятану і цытрынавы сок, перамяшаць з мясным сокам і вытрымаць на моцным агні 3 хвіліны. Атрыманым соусам заліць мяса.
|