-8 парцыённых лустачак цяляціны,
-8 тонкіх лустачак вяндліны,
-4 яйкі,
-2 ст. лыжкі сметанкавага масла,
-1/2 ст. лыжкі соку цытрыны,
-3-4 ст. лыжкі слівак,
-перац,
-соль,
-зеляніна
Мякаць цяляціны нарэзаць па 2 лустачкі на порцыю, моцна адбіць, паперчыць, пасаліць і апырскаць сокам цытрыны. Пакласці на кожны па тонкай лустачцы вяндліны, па палове зваранага ўкрутую яйка, згарнуць рулетам і перавязаць ніткай. Смажыць, паварочваючы, з маслам да гатовасці (10-12 хвілін), паліць сліўкамі і вытрымаць на слабым агні пад вечкам 5-7 хвілін. Падаючы, упрыгожыць зелянінай пятрушкі.
|