-мякаць цяляціны - 400 г
-цыбуля рэпчатая - 1 буйная галоўка
-бульба - 1 невялікі клубень
-зеляніна пятрушкі - 4-6 галінак
-хлеб пшанічны чэрствы - 2 лустачкі
-браколі замарожаная - 400 г
-масла топленае - 4 ст. лыжкі
-перац чорны і белы молаты
-соль
У халадзільнік паставіць 100 мл вады. Уключыць імбрычак з вадой. Цяляціну прамыць, нарэзаць кавалачкамі. Цыбулю і бульбу ачысціць, разрэзаць на чатыры часткі. Мяса з цыбуляй і бульбай прапусціць праз мясасечку. Пятрушку прамыць, абсушыць, дробна пасекчы. Фарш пасаліць, паперчыць, выкарыстоўваючы абодва віда перцу, дадаць сечаную пятрушку, змешваць не меней 2 хвілін, вытрымаць пад вечкам ці харчовай плёнкай пры пакаёвай тэмпературы 5-7 хвілін. Хлеб падсушыць, здрабніць у дробку. У фарш з цяляціны дадаць астуджаную ваду, старанна перамяшаць. У патэльні з тоўстым дном растапіць трохі масла. З фаршу сфармаваць катлеты, запаніраваць іх у хлебнай дробцы і абсмажыць на сярэднім агні, не накрываючы патэльню вечкам. Браколі заліць кіпячай вадой, давесці яе да кіпення, пасаліць. Варыць браколі пад вечкам 5 хвілін, зняць з агню, адкінуць на друшляк, даць вадзе сцячы. Капусту зноў пакласці у рондаль і трымаць пад вечкам да падачы на стол. Падаваць катлеты з браколі, заправіўшы яе пакінутым топленым маслам.
|