-ялавічына – 120 г,
-бульба – 150 г,
-цыбуля рэпчатая – 15 г,
-морква – 5 г,
-пятрушка – 5 г,
-яйкі – 10 г,
-сухары – 12 г,
-масла топленае – 15 г,
-смятана – 15 г,
-тамат-пюрэ – 15 г,
-мука пшанічная – 3 г,
-перац,
-лаўровы ліст,
-зеляніна.
Ялавічыну прыпусціць у невялікай колькасці вады ці булёна з даданнем цыбулі, карэнняў і лаўровага ліста. Бульбу сварыць у лупіне і ачысціць. Прыпушчанае мяса і вараную бульбу, сырую рэпчатую цыбулю прапусціць праз мясасечку, пасаліць, дадаць перац, сырыя яйкі, усё перамяшаць і яшчэ раз прапусціць праз мясасечку. З атрыманай масы сфармаваць катлеты ці біткі (па 2 шт. на порцыю), запаніраваць у молатых сухарах, абсмажыць на патэльні з тлушчам і паставіць на 5 хвілін у смажыльную шафу. Булён, у якім прыпускалася мяса, працадзіць і прыгатаваць на ім соус з даданнем смятаны і тамата-пюрэ. Падаць без гарніру палітымі соусам, пасыпаць зелянінай пятрушкі.
|