-115 г цяляціны,
-25 г хлеба пшанічнага,
-35 г малака,
-10 г сухароў,
-125 г соусу малочнага,
-6 г сыра,
-10 г масла сметанкавага,
-50 г вермішэлі ці крупы,
-10 г масла топленага,
-перац,
-зеляніна
Прыгатаваць катлеты сечаныя з цяляціны па 2-3 шт. на порцыю. На талерку ці парцыённую патэльню пакласці адвараную вермішэль, запраўленую сметанкавым маслам ці вадкім малочным соусам, змясціць на яе смажаныя катлеты, якія заліць гарачым малочным соусам сярэдняй гушчыні, неадкладна пасыпаць нацёртым сырам, паліць сметанкавым маслам і запекчы ў смажыльнай шафе да утварэння на паверхні соусу падрумяненай скарыначкі. Гэтак жа можна запекчы катлеты з адваранымі макаронамі (рожкі), рысавай ці пшанічнай рассыпістай кашай ці кансерваванай кукурузай, запраўленай малочным соусам. Падаць на той жа патэльні, паліць маслам і пасыпаць зелянінай. Пры масавай падрыхтоўцы на бляху наліваюць тонкі пласт соусу, кладуць на яго катлеты і заліваюць гарачым малочным ці сметанавым соусам, пасыпаюць сырам і запякаюць. Катлеты (па 2 ці 3 шт. на порцыю) кладуць на талерку з гарнірам і даліваюць маслам.
|