-ялавічына - 1.5 кг
-часнык - 2 долькі
-кітайскі парашок 5 спецый - 0.5 г. л.
-соль - па густу
-перац чорны молаты - 0.25 г. л.
-бульба - 8 шт.
-грыбы сушоныя - 12 шт.
Разагрэць духоўку да 200 °С.
Лязам нажа пратыкнуць мяса і нашпігаваць яго часныком.
Змяшаць парашок са спецый, 1 г. лыжку солі і перцу
і нацерці гэтай сумессю мяса.
Пакласці яго на бляху і запякаць у духоўцы на працягу 45 хвілін, час
ад часу перагортваючы мяса і паліваючы яго вылучыўшымся сокам.
Сварыць бульбу ў падсоленай вадзе.
Зліць ваду, злёгку астудзіць і нарэзаць.
Дадаць разам з грыбамі да свініны і запякаць яшчэ 15 хвілін.
|