Падсмажыць 1,5-2 кг бараніны (нарэзаную кавалкамі, лустамі і ў выглядзе катлет) са 100 г масла ці баранавага тлушчу. Перад гэтым бараніну нацерці соллю і перцам. У смажаніну дадаць 1 цыбуліну, перасмажыць з мясам. Асобна адварыць рыс, абліць кіпенем 1 шклянку чарнасліву, 1/2 шклянкі кішмішу і 1 шклянку алычы, абліць іх кіпенем, вытрымаць 30 хвілін. З чарнасліву выняць костачкі. Бараніну, рыс, чарнасліў, 100 г масла (100 г) перамяшаць, дадаць лусты 1/4 цытрыны ці 1 ківі. Параць у духоўцы. Гэты пілаў добры таксама з цяляцінай ці курацінай.
|