-ялавічына – 120 г
-яйкі – 1 шт.
-малако – 20 мл
-сухары – 20 г
-сала топленае – 30 г
-масла сметанкавае – 30 г
-зеляніна пятрушкі - па густу
-ці зеляніна кропу - па густу
-перац чорны молаты - па густу
-соль - па густу
Мяса (тонкі ці тоўсты край, верхняя ці ўнутраная часткі задняй нагі)
нарэзаць кавалкамі таўшчынёй 10 - 12 мм, адбіць, пасыпаць соллю
і перцам, памачыць у льезоне, запаніраваць у сухарах
і абсмажыць у разагрэтым да 140 - 150° C тлушчы.
Падаваць да стала са смажанай бульбай ці гароднінным гарнірам,
паліць растопленым маслам і пасыпаць сечанай зелянінай.
|