-2 ст. лыжкі лісця арээгано, разарваных
-2 зубчыка часныку, раздушаных
-1/2 шклянкі (125 мл) белага віннага воцату
-2 ст. лыжкі аліўкавага алею
-700-800 г выразкі з ялавічыны, аздобленай
-2 буйныя бульбіны, буйна нарэзаныя
-2 вялікія чырвоныя цыбуліны, буйна нарэзаныя
-1 шклянка лісця салаты-ракеты
-цытрынавыя лустачкі, каб падаваць
Для марынаду, змяшайце арэгано, часнык, воцат і алей.
Змясціце стэйк на талерку і заліце паловай марынаду.
Накрыць вечкам і астудзіць на працягу не меней 1 гадзіны.
Адкладзіце пакінуты марынад.
Тым часам, злёгку адварыць бульбу ў кіпячай, падсоленай вадзе
на працягу 5 хвілін ці толькі да тых пор
калі пачынае рыхтавацца звонку, але ўсё яшчэ сырая ўсярэдзіне.
Зліце ваду і прамыйце, затым змясціце ў міску з цыбуляй
і адкладзеным марынадам, перагортваючы асцярожна, каб пакрыць.
Накрыць вечкам і адкласці на 20 хвілін.
Нагрэйце змазаны мангал ці барбекю на сярэднім агні.
Калі будзе досыць гарачым, прыгатуйце бульбу і цыбулю,
паліваючы часта марынадам і перагортваючы адзін раз,
на працягу прыкладна 15 хвілін
ці да злёгку абсмажанага стану на ўсім працягу.
Трымайце ў цяпле.
Павялічце агонь да вялікага і вышмаруйце паўторна маслам.
Калі будзе гарачым, рыхтаваць ялавічыну на працягу 6-7 хвілін
з кожнага боку для сярэдняга прасмажвання
ці да гатовасці на свой густ.
Зняць з агню і пакінуць на 5 хвілін, затым нарэзаць.
Падзеліце рамштэкс з ялавічыны, бульбу
і цыбулю сярод сервіравальных талерак.
Пасыпце лісцем салаты і падавайце з долькамі цытрыны.
|