Для соусу бешамель:
-2 ст. л. сметанкавага масла
-2 ст. л. алею
-1/3 шкл. пшанічнай мукі
-2,5 шкл. суцэльнага малака
-соль
-свежазмелены перац
Для рамштэксу:
-4 рамштэксы з ялавічыны
-ці 700 - 900 г ялавічнай паляндвіцы, разрэзаць на 4 часці
-соль
-свежазмелены перац
-1,5 ст. пшанічнай мукі
-2 г. л. разрыхляльніка
-1 шкл. суцэльнага малака
-2 вялікіх яйкі
-алей, для смажання
-нарэзаная кольцамі зялёная цыбуля, для вобмешку (па жаданні)
1. Прыгатаваць соус бешамель:
разагрэць у сатэйніку пры сярэдняй тэмпературы сметанкавае масла
і алей.
Дадаць муку і пасераваць,
узбіваючы венцам, да аднастайнага стану
і залацістага колеру, прыблізна 2 хвіліны.
Уліць паступова малако
і працягваючы змешваць, давесці да кіпення.
Варыць, памешваючы, датуль, пакуль соус не згусне, 4 - 6 хвілін.
Дадаць 2 - 3 г. л. солі і 1 г. л. перцу.
2. Прыгатаваць рамштэкс: змясціць кавалкі ялавічыны паміж 2 пластамі плёнкі
і адбіць кухонным малатком ці патэльняй таўшчынёй 3 - 5 мм.
Заправіць багата соллю і перцам.
3. Змяшаць у місцы муку, разрыхляльнік, 1 г. л. солі і 1 г. л. перцу. Узбіць у другой місцы яйка і малако.
4. Абкачаць мяса спачатку ў паніровачнай сумясі,
затым у яечнай сумесі і зноў у паніровачнай сумясі.
5. Наліць у чыгунную патэльню прыблізна 2,5 см. алею
і нагрэць да высокай тэмпературы.
Тэмпература алею павінна быць 180°С.
Пакласці на патэльню па адным рамштэксу
і смажыць з двух бакоў на працягу 5 хвілін, да залацістага колеру.
6. Раскласці рамштэксы па талерках, паліць соусам бешамель
і пасыпаць зялёнай цыбуляй.
|