-мяса тоўстага ці тонкага краю - 800-1000 г
-алей - 1 ст. лыжка
-соль - па густу
-цыбуля - 40 г
-сала - 30 г
-масла - 30 г
Напярэдадні пячэння мяса зачысціць ад костак і сухажылляў, абмыць,
абсушыць, нацерці алеем, абкласці вычышчанай,
нарэзанай кружкамі цыбуляй.
Вынесці ў халоднае месца.
На наступны дзень выдаліць цыбулю, надаць мясу патрэбную форму,
шчыльна абвязаць шпагатам, як вяндлінны рулет.
Хутка абсмажыць на разагрэтым сале.
Уставіць у гарачую духавую шафу, паліць салам
і смажыць прыкладна 20 хвілін.
У канцы пячэння заліць растопленым маслам, пасаліць.
Падсмажыць так, каб мяса ўсярэдзіне засталося ружовым,
а пры праколванні вылучала чырвоны сок.
Астудзіць. Нажом выдаліць з паверхні застыўшы соус
і незадоўга да падачы нарэзаць тонкімі лустамі папярок валокнаў.
Паскладаць на доўгую парцалянавую ці металічную талерку,
упрыгожаную лісцем зялёнай салаты ці ліставой капустай.
Падаць з вострым халодным соусам.
|