-1 кг ялавічыны,
-1 кубік мяснога булёна,
-1/2 ст. густой смятаны,
-2 ст. л. мукі,
-1 кг кветкавай капусты,
-2 ст. л. апельсінавага джэма,
-2-3 апельсіна,
-свежая зеляніна шалвеі,
- свежая зеляніна мяты,
-чорны молаты перац,
-соль,
-2-3 шт. гваздзікі.
Мяса вымыйце, насуха вытрыце сурвэткай, змесціце ў духоўку і смажце 15 хвілін, увесь час яго перагортваючы. Затым абшмаруйце яго апельсінавым джэмам, ізноў пастаўце ў духоўку і смажце да гатовасці. Капусту пакладзіце ў рондаль разам з цыбуляй, гваздзікай, знятай з 1 апельсіна цэдрай, сокам, выціснутым з 1 апельсіна, шалвеяй і мятай, заліце 1/2 л булёна, давядзіце да кіпення і варыце некалькі хвілін. Гатовую кветкавую капусту разамніце з цыбуляй і мякаццю пакінутых апельсінаў. Вылучыўшыйся падчас смажання мяса сок змяшайце са смятанай і адварам з-пад гародніны, давядзіце да кіпення, дадайце муку і варыце, памешваючы, да загусцення. Затым дадайце ў соус соль і перац. Перад падачай да стала, выкладзіце ростбіф на талерку і заліце соусам.
|