-1 кг свежай ялавічнай выразкі,
-3 ст. л. сметанкавага масла,
-2 салодкіх балгарскіх перцу (пажадана рознага колеру),
-2 ст. л. аліўкавага алею,
-3 галоўкі рэпчатай цыбулі,
-1 галоўка цыбулі-батуна,
-1/2 кг курынай паляндвіцы,
-2 зубчыка часныку,
-2 ст. л. крухмалу,
-1/2 цытрыны,
-112 г кансерваваных ананасаў,
-200 г кансерваваных персікаў,
-4 ст. л. таматавай пасты,
-2 кубіка грыбнога булёна,
-200 г кансерваваных грыбоў,
-4 ст. л. соевага соусу,
-зялёная цыбуля,
-зеляніна шалвеі,
- зеляніна мяты,
-чорны молаты перац,
-соль.
Мяса вымыйце і вытрыце насуха сурвэткай. На сметанкавым масле падсмажце частку здрабнёнай зеляніны шалвеі і мяты. Мяса паліце сокам, выціснутым з палоўкі цытрыны, пакладзіце на патэльню і змесціце ў духоўку на 15 хвілін. Пасля гэтага пасаліце і паперчыце ростбіф і смажце яшчэ 15-20 хвілін, увесь час паліваючы яго сокам, які вылучаецца падчас смажання, змяшанага з запраўленым зелянінай сметанкавым маслам. Перац, цыбулю і часнык пачысціце і дробна парэжце, злёгку прыпусціце ў алеі, дадайце да іх трохі соку з-пад ананасаў і персікаў, уліце булён і марынад з-пад грыбоў. Грыбы асобна злёгку падсмажце на алеі і перакладзіце ў рондаль з гароднінай. Затым дадайце соевы соус і таматавую пасту, усыпце крухмал. Давядзіце сумесь да кіпення, астудзіце і дадайце ў яе кавалачкі ананасаў і дробна парэзаныя персікі. Пасыпце атрыманы соус рэзкімі затаўкамі. Перад падачай да стала выкладзіце ростбіф на талерку і заліце густым соусам.
|