-свініна парная - 1 кг
- масла сметанкавае - 1 ст. л.
-размарын - дробка
-соль - па густу
Мяса вымыць, абсушыць. Патэльню разагрэць, растапіць масла, пакласці мяса, паставіць у разагрэтую духоўку (200 градусаў) і рыхтаваць па 5 хвілін з кожнага боку, каб ростбіф пакрыўся залацістай скарыначкай. Затым пасаліць, пасыпаць размарынам і, часта паліваючы вылучыўшымся сокам, працягваць запякаць яшчэ 15 хвілін, але ўжо на невялікім агні. Гатовае мяса павінна застацца ўсярэдзіне сакавітым і ружовым. На гарнір падаваць тушаную садавіну ці несалодкі пудынг (можаце замяніць звычайнымі прэснымі аладкамі).
|